Yüksek maliyetler ve AB bürokrasisi etkili oldu

Gelecek yıl 110. yılını kutlayacak olan ZF Friedrichshafen, Avrupa Birliği'nin bürokrasisi ve Almanya'daki yüksek maliyetler sebebiyle üretimini Türkiye'ye kaydırmayı planlıyor. Almanya'da 54 bin çalışanı bulunan şirketin, bu hamle ile 12 bin çalışanının işini kaybetme riski olduğu belirtiliyor.

Elektrikli araçlar ve şanzıman üretimi

Geleneksel şanzıman üreticisi olan ZF Friedrichshafen, elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla birlikte şanzıman kullanımının azalması nedeniyle birçok yatırımını beklemeye aldı. Tasarruf tedbirleri arayışında olan ZF Friedrichshafen, üretimini Türkiye'ye taşıyarak AB bürokrasisi ve artan maliyetlerden kaçınmayı planlıyor. Türkiye'deki üç şubesi ve Avrupa kıtasına yakınlığı, bu yatırımı cazip hale getiriyor. Türkiye'nin AB mevzuatına tabi olmaması da bu kararda önemli bir rol oynuyor.

Türkiye'nin cazibesi artıyor

Cumhurbaşkanlığından dikkat çeken asgari ücret açıklaması: İl bazında farklılık mı geliyor? Cumhurbaşkanlığından dikkat çeken asgari ücret açıklaması: İl bazında farklılık mı geliyor?

ZF Friedrichshafen'in Türkiye'ye yatırım yapma kararı, ülkenin otomotiv sektörü için önemli bir adım olarak görülüyor. Ucuz iş gücü ve stratejik konumu, Türkiye'yi uluslararası yatırımlar için çekici bir hale getiriyor.