Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Suudi Arabistan'da düzenlenen hac temaslarda, hac kontenjanının İslam ülkelerinin nüfusuna göre güncellenmesini ve özellikle Türkiye'nin kontenjanının artırılmasını talep ettiklerini açıkladı. Erbaş, 2024 Yılı Hac Organizasyonu'na ilişkin görüşmelerin olumlu sonuçlandığını belirtti.

MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar... MEB Öğretmenlere yeni eğitim semineri verecek! İşte detaylar...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Başkan Erbaş, Suudi Arabistan'da Mekke'de gerçekleşen açıklamada, geçen yılın hac organizasyonunu değerlendirdiklerini, umre organizasyonları ve 2024 Yılı Hac Organizasyonu hazırlıklarını müzakere ettiklerini belirtti. Erbaş, hac organizasyonunun başarılı olabilmesi için koordinasyonun önemine vurgu yaptı.

Başkan Erbaş, görüşmelerde hac kotasının güncellenmesi talebini dile getirdiklerini ve özellikle Türkiye'nin 83,430 olarak belirlenen kontenjanının artırılması için talepte bulunduklarını ifade etti. 2024 haccına kesin kayıt hakkı elde edenlerin işlemlerinin devam ettiğini de hatırlattı.

Ayrıca, Diyanet İşleri Başkanı, hac yolculuğunu bir eğitim ve irşat fırsatı olarak gördüklerini belirterek, görev alacak personelin belirlendiğini ve eğitimlerin başlayacağını açıkladı. Erbaş, hacı adaylarına sağlık hizmeti sunacak personelin ve destek görevlilerinin de tespit edilme sürecinin devam ettiğini belirtti.

Diyanet İşleri Başkanı, hacı adaylarına yönelik eğitimlere büyük önem verdiklerini vurgulayarak, bu eğitimlerin, ibadetin tüm boyutlarıyla öğrenilmesini, anlaşılmasını ve hissedilmesini sağlayacağını söyledi. Erbaş, eğitimlerin yüz yüze gerçekleştirileceğini ve çevrim içi toplantılarla destekleneceğini ifade etti.