AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında çeşitli konular hakkında açıklamalarda bulundu. İlk olarak, 14 Mayıs seçimlerinde Ata İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın seçmen kitlesinin Cumhur İttifakı'na daha yakın olduğunu ve ikinci turda Kılıçdaroğlu'na destek verme olasılığının düşük olduğunu belirtti. Kurtulmuş, Sayın Cumhurbaşkanı'na destek olacaklarını ifade etti.

Türk olmanın faturası da kesildi.. Otele giden Türk'ten "Milliyet farkı" ücreti alındı Türk olmanın faturası da kesildi.. Otele giden Türk'ten "Milliyet farkı" ücreti alındı

 DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "Cumhur İttifakı anayasa değişikliği konusunda 'Gelin beraber çalışalım.' derse ona da hazırız." şeklindeki sözleri hakkında da değerlendirmede bulundu. Kurtulmuş, bu sözlerin mağlup olan bir ittifakın ortağı tarafından yeni bir siyasal konum elde etmek amacıyla söylendiğini ve bu çıkışı önemli bir açıklama olarak görmediğini ifade etti. AK Parti olarak siyaseti açık bir şekilde milletin önünde yapmaya alışık olduklarını belirtti ve tekliflerini kamuoyuna sunduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin revize edilebileceğini ve eksikliklerin konuşulabileceğini belirtti.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ATA İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın yaptığı görüşmeye değinen Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nın kuruluşundan itibaren herhangi bir al-ver pazarlığı olmadığını ve hareket ettikleri temel prensiplerin terörle mücadele, milli birlik ve bütünlük, tam bağımsızlık gibi konular olduğunu belirtti. Sinan Oğan'ın aldığı oy miktarını önemsediğini ancak artık yarışta olmadığını ve Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bir yarış olduğunu ifade etti. Sinan Oğan'a oy veren seçmenlerin tercihlerini dikkate almanın önemli olduğunun değerlendirmesini yaptı.