DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Türkiye'deki ekonomik sorunlara dikkat çekerek hükümete çağrıda bulundu. Babacan, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Ekonomik ve Sosyal Konseyi derhal toplamaları gerektiğini belirtti. Bu istişare mekanizmasının işletilmediği takdirde, doğru kararların alınamayacağına dikkat çeken Babacan, hükümetin sosyal tarafları dinlemesi ve kapsamlı bir ekonomik program açıklaması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine yönelik güvensizlik konusuna da değinen Babacan, hükümetin TÜİK'e olan güveni artıracak adımlar atması gerektiğini belirtti. TÜİK'in haziran ayına ilişkin açıkladığı enflasyon verilerinin farklı kaynaklarla çeliştiğine dikkat çeken Babacan, bu durumun toplumda güvensizlik yarattığını ifade etti.

Babacan, ayrıca seçimler sonrasında arka kapıdan döviz satışının devam ettiğini iddia etti ve "128 milyar dolar nerede?" sorusunun cevapsız kaldığını dile getirdi. Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasını da eleştiren Babacan, bunun ülke ekonomisine büyük maliyetler getirdiğini belirtti ve bu uygulamadan vazgeçilmesi gerektiğini savundu.

DEVA Partisi lideri, vergi ve harçlara yapılan artışları da eleştirerek, bunların ekonomik açıkları kapatmaktan öteye geçmeyeceğini ifade etti. Bütüncül bir ekonomi programının olmadan karşılıksız para basmanın sürdürülebilir olmadığını vurgulayan Babacan, hükümetin dar ve sabit gelirlilerin sırtına yük bindirdiğini belirtti.

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi

Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor Bitcoin'in Fiyatı Düşmeye Devam Ediyor! Analistler Uyarıyor