Antalya'daki Otel, Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi Antalya'daki Otel, Türk Müşteriden 'Milliyet Farkı Ücreti' Talep Etmişti! Bakanlıktan Açıklama Geldi

ÖSYM, üniversite ve akademik kariyer hedefleyenler için önem taşıyan ALES'in önümüzdeki yıl gerçekleşecek oturumlarının takvimini yayımladı. 

2024 Yılı ALES Sınav Tarihleri

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruya göre; ALES (1) oturumu 21 Nisan 2024 tarihinde, ALES (2) oturumu 28 Temmuz 2024 tarihinde ve ALES (3) oturumu da 17 Kasım 2024 tarihinde düzenlenecek. Adayların, belirlenen sınav tarihlerine göre başvuru planlamalarını yapmaları gerekmekte.

ALES'in Önemi ve Geçerlilik Süresi

Akademik kariyer yolculuğunda bir kilometre taşı olan ALES, üniversite mezunlarına ve son sınıf öğrencilerine öğretim görevlisi, okutman gibi akademik kadrolarda iş imkanı sunuyor veya yüksek lisans ve doktora programlarına giriş için bir basamak oluşturuyor. ALES puanlarının geçerlilik süresi ise puanın açıklandığı tarihten itibaren üç yıl olarak belirlenmiştir.

Sınav Başvuru Süreçleri

ÖSYM'nin belirlediği tarihlerde yapılacak olan ALES sınavlarına başvurular, ÖSYM'nin resmi web sitesi üzerinden yapılacak.