Son seçimlerde beklenen başarıyı elde edemeyen İYİ Parti, iç hesaplaşma sürecine girmiş durumda. Meral Akşener liderliğindeki parti, milletvekili seçimlerinde aldığı oyu yeterli bulmayan muhalif kanadın eleştirileriyle karşı karşıya kaldı. İyi Parti'den istifa eden Yavuz Ağıralioğlu etrafında birleşme hazırlığına olduğu iddia edildi.
 

İYİ PARTİ'DE İÇ HESAPLAŞMA BAŞLADI

Son seçimlerde beklenen başarıyı elde edemeyen İYİ Parti, iç hesaplaşma sürecine girmiş durumda. Meral Akşener liderliğindeki parti, milletvekili seçimlerinde aldığı oyu yeterli bulmayan muhalif kanadın eleştirileriyle karşı karşıya.

Seçim sonrası parti içi değerlendirmelerde, "Oyların korunması da bir başarı" şeklinde yapılan açıklama, parti içindeki Akşener muhaliflerinin tepkisini çekti. Bazı isimler, seçim öncesinde alınan bazı kararların partiye zarar verdiğini ve oy kaybına neden olduğu öngörülüyor.

Öte yandan, parti içinde Kılıçdaroğlu'nun adaylığının yanlış bir tercih olduğu görüşü de öne çıkıyor. İYİ Parti'nin lideri Akşener'in bizzat cumhurbaşkanı adayı olarak seçmenin karşısına çıkması gerektiği, böylece partiye geniş bir merkez sağ seçmen kitlesi kazandırabileceği düşüncesi dile getiriliyor.

Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor Et fiyatlarını aracı ve tüccarlar artırıyor

Akşener'e muhalif İYİ Partililer arasında parti kurumsallaşmasının sağlanamadığı, Türk milliyetçilerini yeterince kucaklayamadığı eleştirileri de dile getiriliyor. Muhalif isimler, ayrıca muhalefetin Anadolu halkını yeterince anlamadığını ve bu nedenle başarısızlık yaşandığı da konuşulanların arasında.

Bu gelişmelerin ardından dikkat çeken bir hareket yaşanıyor. Yavuz Ağıralioğlu etrafında birleşen Akşener muhalif ekibin, İstanbul'da bir toplantı yapacağı haberleri geliyor. Bazı kaynaklara göre, 24-25 Haziran'daki kurultayda Akşener'e karşı bir adayın çıkabileceğide kulislere yansıyan bir diğer haber olarak yerini alıyor.