Bursa'nın Gemlik ilçesinde, bir akaryakıt istasyonunun oto yıkama bölümünde minibüste sucuk yıkayan 2 kişi ile aracın sahibi, jandarma tarafından gözaltına alındı. Olay, dün öğle saatlerinde Gemlik ilçesi Kurtul Mahallesi İstanbul Caddesi'nde meydana geldi.

Akaryakıt istasyonuna 16 AEV 265 plakalı minibüsle gelen 2 kişi, oto yıkama bölümüne girerek minibüs kabinindeki sucukları yıkadı. O anlar, istasyondaki bir kişi tarafından cep telefonuyla kayda alındı ve görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. Bu paylaşımın ardından Gemlik İlçe Jandarma ekipleri, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın

Ekipler, plakadan yola çıkarak sucukları yıkayan H.H.Y.E. (55) ve F.M.E. (35) ile aracın sahibi İ.Y.K.'yi (48) gözaltına aldı. İlçe Jandarma Komutanlığı'na çekilen araçta, İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleriyle birlikte detaylı inceleme yapıldı. Şüpheliler, ilk ifadelerinde sucukları yıkadıktan sonra bir kısmını Bursa'da tostçulara sattıklarını itiraf etti. Sucukların imha edileceği bildirildi.

Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Benzin istasyonunda insan sağlığına tehlikeye sokacak şekilde sucuk yıkama yapıldığı bilgisi alınmıştır. Olayla ilgili şahıslar yakalanmış, araç içerisinde bulunan 70 kilogram sucuğa el konulmuş olup inceleme ve imha yapılmak üzere İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Olayla ilgili adli işlemler başlatılmıştır" denildi.