AK Parti, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimlere yönelik Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirledi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un, AK Parti tarafından Ankara adayı olarak seçildiği öne sürüldü.

Instagram özelliği WhatsApp’a geliyor Instagram özelliği WhatsApp’a geliyor

Partinin İstanbul adayının Murat Kurum olduğunun açıklanmasının ardından, Ankara adayının da Turgut Altınok olduğu haberleri gündeme bomba gibi düştü. Kamuoyunun merakla beklediği adaylar, yarın Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenecek bir törenle resmi olarak duyurulacak.

Turgut Altınok, 1962 yılında Ankara'nın Balâ ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesi'nde tamamladı. Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında gerçekleştiren Altınok, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin geliştirilmesi için yaptığı çalışmalar nedeniyle Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görüldü.

Avukatlık mesleği ile siyasi hayatına atılan Altınok, Ülkü Ocakları'nda başladığı siyasi kariyerinde Milliyetçi Çalışma Partisi'nde (MÇP) çeşitli görevler üstlendi. 1994 yerel seçimlerinde MHP'den, 1999 yerel seçimlerinde ise Fazilet Partisi'nden Keçiören Belediye Başkanı seçilen Altınok, AK Parti'nin kuruluş aşamasında bu partiye katıldı ve 2004 yerel seçimlerinde Keçiören Belediye Başkanı olarak seçildi. Son yerel seçimlerde de aynı göreve tekrar getirilen Altınok, evli ve dört çocuk babasıdır.