AK Parti üyesi Metin Külünk, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Suriyeli göçmenlerin yerleşik hayata geçmesi ve toplumumuzu parçalama süreci, sosyolojik bir depremin önemli bir parçasıdır. Türkiye, Avrupa'nın göçmen parkı değildir. Geri kabul anlaşması iptal edilmelidir ve Suriyeli kardeşlerimizin Avrupa'ya geçişini engellemeliyiz."

Teknoloji devi 4 bin personelini işten çıkarmaya hazırlanıyor Teknoloji devi 4 bin personelini işten çıkarmaya hazırlanıyor

Külünk, ilerleyen saatlerde yaptığı açıklamada ise Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasındaki etnisite faktörüne dikkat çekti ve şunları söyledi: "Düzensiz göçler, bize bir silah olarak dönebilir. Osmanlı'nın tasfiye sürecinde etnik milliyetçilik ve uluslararası aktörlerin rolü büyüktü. Türkiye'nin dışında kalan coğrafyada geri kalmışlık ve dış müdahaleler, bölgeyi zayıflattı ve yerel halkları sömürdü."

Külünk, son olarak şunları ekledi: "Türkiye, Hanif Türk Ekolü ile yoluna devam etmiştir ve küresel güçlerin Anadolu'yu zayıflatma çabalarına karşı durmalıyız. Arap ve Pakistanlı kardeşlerimizin kendi ülkelerinde güçlü olmalarını destekliyoruz ancak Türkiye'yi göç politikalarıyla zayıflatmalarına izin veremeyiz."