Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Sağlıklı Besleniyorum" projesi çerçevesinde, okul kantinlerinde artık çorba günleri ve meyve günleri düzenlenecek. Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, okul kantinlerine gönderdiği resmi yazıyla bu kararı duyurdu. Gönderilen yazıda, kayıt belgesi olan gıda işletmelerinde haftanın bir gününde, çorbanın üretildiği yerde tüketiciye sunulması koşuluyla satılmasının uygun görüldüğü belirtildi.

Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi Sinan Ateş cinayetine ilişkin iddianame kabul edildi

Projeye sloganlarla destek verilmesi dikkat çekiyor. Afişlerde "Çorbam var sıcak tasta, olmam ben hiç hasta", "Mercimek, domates, tarhana, Ne duruyorsun kaşıklasana", "Elma, portakal, muz, haydi, arkadaşlar yemiyor muyuz?", "Sulu sulu meyveler, güç versin vitaminler" gibi sloganlar kullanıldı.

Ankara Kantinciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Şahin, projenin obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenme için olumlu bir adım olduğunu belirtti. Ancak, haftanın sadece bir gününün yetersiz olduğunu vurgulayarak, kantincilere daha fazla esneklik sağlanması gerektiğini dile getirdi. Kantincilerin istedikleri zaman çorba yapabilmesi gerektiğini söyleyen Şahin, kantinlerin öğrenciler için bir mutfak gibi olması gerektiğini ve çorba dışında sulu yemek, pilav, salata gibi çeşitli yiyeceklerin de satılması gerektiğini ifade etti.