Türkiye 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için sandık başına gitmeye hazırlanıyor. İlk turda yarışan adaylardan birinin Cumhurbaşkanı seçilebilmek için yeterli olan yüzde 50+1 oy oranına ulaşamaması seçimleri ikinci tura bıraktı. İlk tur seçimlerinde aldığı yüzde 5,17 oy oranı ile ikinci turun kilit ismi haline gelen Sinan Oğan, Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a desteğini açıklarken, Oğan'ı aday gösteren ATA İttifakı bileşenlerinden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vereceğini açıkladı.

İkinci tur seçimlerine sayılı günler kala, İstanbul'dan AK Parti milletvekili olarak seçilen Hulki Cevizoğlu, Haber Global canlı yayınında dikkat çeken açıklamalara imza attı.

Kılıçdaroğlu'nun Özdağ ile imzaladığı 7 maddelik protokolle ilgili açıklamalarda bulunan Cevizoğlu, Millet İttifakı adayının birbirine zıt olan söylemleri olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun izlediği yolda seçmenlerinin kendisine çok kızgın olduğunu söyleyen Hulki Cevizoğlu, ikinci tur için rakam verdi:

Gelecek Partisi'nden Öğretmen Atamaları İlgili Açıklama: Bir Miktar Değil İhtiyaca Göre Atama Yapın! Gelecek Partisi'nden Öğretmen Atamaları İlgili Açıklama: Bir Miktar Değil İhtiyaca Göre Atama Yapın!

"Kılıçdaroğlu bugüne kadar hep 'mış gibi' yaptı. Hangi sorunu çözmüş Kılıçdaroğlu? Bugüne kadar seçmenin kafasını sürekli karıştıran. Birbiriyle zıt sürekli söylemler, uçuşan başı boş düşünceler... CHP'ye gönül vermiş, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi 'Atatürk'ün hatrına' CHP'ye oy verenler bir baksın vaziyete.

Ben rakam vermek istemem ama bu pazar günü Kılıçdaroğlu, yüzde 37-38 alabilirse öpsün başına koysun. Çünkü bu kadar tutarsızlığa kendi seçmenleri de çok kızgın, onu söylüyorlar."