Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek için Giresun’a giden Bakan Kurum, gençlerle de bir söyleşi gerçekleştirdi. Önemli açıklamalarda bulunan Kurum, 2023 yılına ilişkin hedeflerinden de bahsetti. 

Gençlerin coşkusuyla mutlu olduklarının altını çizen Bakan Kurum, 2023 yılında gereçekleştirmek istedikleri personel istihdamına ilişkin ses getirecek şu açıklamayı yaptı:

“Gençlerimizin coşkusuyla mutlu oluyoruz. Onlara daha iyi bir gelecek sunduğumuzu düşündüğümüz için mutlu oluyoruz. İnşallah bu görevleri sizlere emanet edeceğiz. Siz de o mutluluğu yine bizler gibi yaşayacaksınız. Motivasyonumuzdaki en önemli değer bu. 2023’deki hedefimiz 50 bin gencimize istihdam oluşturmak. Bunun yaklaşık 3 binini Bakanlığımızda personel olmak üzere çeşitli birimlerimizde gerçekleştireceğiz.”

“Burada gençlerimiz çalışacak. Şartnamelere yeni zorunluluklar getiriyoruz. Örneğin, yeni mühendis ve mimar çalıştırma zorunluluğu. Dolayısıyla önümüzdeki süreçte de istihdam adına gençlerimizin umudu adına, geleceği adına bu projeleri yapmaya devam edeceğiz''