Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı  ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ahmet Davutoğlu, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Millet Buluşması programı kapsamında Konya'da halkın arasında girdi. 

Kemal Kılıçdaroğlu, ziyaret kapsamında ilk Konya'nın ilçesi Ereğli ilçesinde bulunan Atatürk Spor Salonu'nda Millet Buluşması programına katıldı. Kılıçdaroğlu burada yarım saatlik bir konuşma gerçekleştirdikten sonra salondan ayrılıyordu. Bu sırada Konya'dan milletvekilliği için aday adaylığını koyan AK Partili Ramazan Özçalık, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıktı.

Özçalık, Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıktıktan sonra kendisini tanıttı. Daha sonra Özçalık, Kılıçdaroğlu'na hediye takdim edip 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimi'nde Recep Tayyip Erdoğan'a ve kendisine desteklerini beklediğini iletti.

Özçalık bu isteğini şöyle dile getirdi:  “Sayın Genel Başkanım, öncelikle Ereğli'ye hoş geldiniz diyorum. Ben AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı olarak, Cumhurbaşkanımıza ve şahsıma destek bekliyorum ve bu hediyeyi size takdim ediyorum” dedi.

AK Partili Özçalık daha sonra hediye ile birlikte Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Kılıçdaroğlu daha sonra hediyeyi geri çevirerek salondaki vatandaşlarla ilgilendiği bildirildi.

AK Parti Konya Milletvekili Aday Adayı Ramazan Özçalık