AK Parti'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK), seçim sonuçlarının ardından toplanarak, yaşanan gerilemenin nedenlerini masaya yatırdı. Ekonomik kriz, yanlış aday tercihleri ve seçmenin tepki oyları gibi konular, yenilginin başlıca nedenleri arasında sayıldı. Parti kulislerinden sızan bilgilere göre, bu sürecin ilk neticesi olarak Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ve Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın görevden alınacağı öne sürüldü.

Değişiklikler Ne Zaman Gerçekleşecek?

Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı Feyza Altun'a Hapis Cezası! Pişmanlık Göstermediğini Söyleyince İndirim Uygulanmadı

AK Parti'nin seçim sonrası analizi için kurulan komisyonlar, detaylı bir değerlendirme yapacak. Bu değerlendirme raporunun ardından kabine ve parti yönetiminde önemli değişiklikler bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, MYK toplantısında, seçim sonuçlarındaki yenilginin sorumluluğunun parti genel merkezi, teşkilatlar ve adaylarda da olduğunu ifade ettiği belirtiliyor. Ancak herhangi bir değişiklik için acele edilmeyecek ve komisyon raporunun sonuçları beklenerek hareket edilecek.