Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), yerel seçimlerdeki başarısız sonuçların ardından harekete geçiyor. Yapılan açıklamaya göre, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) yarın olağanüstü toplanacak ve ilk gündem maddesi olarak yerel seçimin değerlendirilmesi ele alınacak.

AK Parti kulislerine dayandırılan habere göre, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'un yanı sıra medya tanıtım bölümünden Ertan Aydın, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya, Yusuf Ziya Yılmaz'ın istifası istenecek.

Özellikle, Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz'un istifası en fazla talep edilen isim olduğu belirtiliyor. Yavuz'un Sakarya'da farklı alanlara müdahale etmesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tepkisini çekmiş durumda. İddialara göre, Erdoğan'ın ilk görevden alacağı ismin Ali İhsan Yavuz olması bekleniyor.

AK Parti medya tanıtım biriminin ise tamamen görevden alınması bekleniyor. Ertan Aydın, Erkan Kandemir, Fatma Betül Sayan Kaya ve Yusuf Ziya Yılmaz'ın görevden alınacağı ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Ayrıca, Hayati Yazıcı'nın kendi isteğiyle görevden affını Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunacağı belirtiliyor.

İşte AK Parti'de istifası istenilen isimler listesi:

Ali İhsan Yavuz (Seçim İşleri Başkanı)

Medya Tanıtım Birimi Tamamı

Ertan Aydın

Erkan Kandemir

Fatma Betül Sayan Kaya

Yusuf Ziya Yılmaz