Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden aldığı yüzde 52,18 oy oranı ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yeni dönemde kabine yer alacak isimleri belirlemeye başladı.

Cumhuriyet yazarı Selda Güneysu'nun kulis haberine göre AK Parti kulislerinde bakanlıklar için isimler, telaffuz edilmeye başlandı.

Kulislerden edinilen bilgilere göre kabinede 'sürpriz isimlerin de yer alacağı' konuşuluyor. 

Temmuz'dan sonra kiralar ne kadar artacak? İşte yeni oranlar Temmuz'dan sonra kiralar ne kadar artacak? İşte yeni oranlar

 Bu sürpriz  isimlerden birinin daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı görevini üstlenen Berat Albayrak’ın olduğu ifade ediliyor.

Bir diğer sürpriz ismin de Hulusi Akar olduğu konuşuluyor.  Akar’ın yeniden “milli savunma bakanı” koltuğunda olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 

Görevine devam etmesi beklenen bir diğer bakan ise Mevlüt Çavuşoğlu olacak. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “yeniden bakan olmak istemediği” ise Ankara kulislerinde konuşuluyor.  Kulislerde, Acıbadem Sağlık Grubu başkanı ve eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, işadamı Mehmet Ali Aydınlar’ın yeni sağlık bakanı olacağı yönünde bilgi sıklıkla telaffuz ediliyor. 

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin’in bir süre önce adı kulislerde “adalet bakanı” olarak geçmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şahin’i, Gençlik ve Spor Bakanlığı koltuğuna getirmek istediği öğrenildi. 

Eski grup başkanvekilleri Bülent Turan, Yılmaz Tunç ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un da adı “Adalet Bakanlığı” için yüksek sesle telaffuz ediliyor.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ise görevine kesin olarak devam edeceği bilgisi Ankara kulislerinden öğrenildi. 

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun TBMM’de yemin ettikten sonra “bakanlık görevine devam edeceği” konusu Ankara kulislerinin başat gündeminde yer alıyordu. Ancak bugünlerde Bakan Soylu ile ilgili başka bir iddia da gündeme geldi. Süleyman Soylu’nun, yeniden İçişleri Bakanı olmayacağı, bunun yerine TBMM İçişleri Komisyonu Başkanlığı görevine getirileceği bilgisi Ankara kulislerinin gündemine oturdu.