AK Parti ve MHP heyetleri, yerel seçim çalışmaları kapsamında 14. kez bir araya gelmeye hazırlanıyor. Toplantının ana gündem maddesi ise Meclis üyeliği olacak. Heyetler, hangi bölgelerde "fermuar sistemi"nin uygulanacağına dair kararları ele alacak.

AK Parti ve MHP, daha önce yaptıkları 13 toplantıda belediye başkan adayları konusundaki iş birliğini tamamlamıştı. Şimdi ise 31 Mart yerel seçimleri için meclis üyelikleri konusunu masaya yatıracaklar. Meclis üyelikleri için başvuruların geçtiğimiz hafta sona erdiği ve 20 bini aşkın kişinin başvuru yaptığı belirtiliyor. Belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulunan ancak aday gösterilmeyen bazı isimlerin meclis ve il genel meclis üyeliği için aday yapılabileceği ifade ediliyor.

Meclis üyesi aday listelerinde çeşitli meslek gruplarından ve demografik özelliklere uygun adayların bulunması hedefleniyor. Buna göre, hukukçu, mühendis, mimar, şehir plancısı, muhasebeci-mali müşavir gibi uzmanlık alanlarından adaylarla birlikte kadın ve 18-30 yaş aralığındaki gençlerin de temsil edilmesine özel bir önem verilecek.

Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında 19 Şubat'ta "Genişletilmiş Seçim İşleri Başkanları ve SKM Başkanları Toplantısı" düzenleneceği bildirildi.