AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal'ın böcek iddiasına cevap verdi. Özkaya, Köksal'ın iddiasının ciddi olduğunu belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunması gerektiğini ifade etti.

"Böcek varsa savcılık orada. Suç duyurusunda bulunsun" diyen Özkaya, iddiaların doğruluğunun araştırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, belediyede çalışmayan ancak maaş alan kişilerle ilgili yapılan açıklamalara da tepki gösterdi.

Naci Görür illeri sıraladı: Bugünlerde endişelendiriyor Naci Görür illeri sıraladı: Bugünlerde endişelendiriyor

Özkaya'nın açıklamalarına göre, ilgili kişilerin suçlamalarıyla ilgili tek tek açıklama yaptıklarını ve gerektiğinde istifa etmeye hazır olduklarını belirttiği aktarıldı. Ayrıca, belediyede yapılan atamaların ve görevden almaların insan haklarına aykırı olduğunu ve mobing olduğunu ifade etti.

Ali Özkaya, Burcu Köksal'ın liyakatsiz atamalar yaptığını ve mobing uyguladığını iddia ederken, bu tür uygulamaların insan haklarına aykırı olduğunu vurguladı. Özkaya, söz konusu atamaların liyakat ve ehliyet dışı olduğunu ve belediyenin başkanı tarafından yapıldığını belirtti.