inden, çocuğundan kilometrelerce uzak olan öğretmenlerimizin tek bir isteği var: Ailelerine kavuşmak. Bir öğretmenin kaleme aldığı yazıyı umuyoruz ki devlet büyüklerimiz okur ve onların dertlerine derman olur.

“Bir grup var ki geçtiğimiz senenin eylül ayından bu yana adeta haykırıyorlar. Sadece çocuklarımıza ve ailemize bizi kavuşturun diyorlar."

"Onlar sözleşmeli idi ve kadro verildi. 7433 sayılı kanunla kadroya geçtiler. Kadroya geçen memurlar kadronun bir hakkı olan aile birliği tayin haklarını kullanacaklarını düşünürken ilgili bakanlıklardan 3 yılınız dolmadan ailenizle kavuşamazsınız yanıtı alıyorlar. Peki ama neden?"

"Cumhurbaşkanına sesleniyorlar ve diyorlar ki siz söz verdiniz; hem 2021 MEB şurasında hem de 3 Ocak kadro şöleninde hepimize kadronun hakkı ne ise onu alacaksınız diye söz verdiniz. diyorlar ama maalesef seslerini duyan yok. Öğretmenler hala ailelerinden uzaktalar."

"Sendikaları dava açmış durumda. Danıştay’dan heyecanla haber bekliyorlar ama bizler bu kardeşlerimize bu acıyı neden reva görüyoruz? "

"Kuralsızlık, ayrıcalık istemiyorlar ki. Sadece kadronun hakkı olan özür tayini hakkını bekliyorlar, yani aile birliği tayin hakkı."

"Gelin mazlumun sesi yerde kalmasın, devletimiz büyüktür bu kardeşlerimiz yer değiştirdi mi devletimiz çökmeyecektir. Hepsinin farklı bir hikayesi var ve zor durumdalar. Madem kadroyu verdiniz hakkını da geç de olsa verin."

Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor Ünlü Ekonomist Açıkladı! Elektrik Fiyatlarında Büyük Artış Bekleniyor

"Kadrolu bir memur bir yıl çalışma şartı ile özür tayini yapabiliyorken, kadroya alınan ancak 3 yıl çalışma şartı aranan, dolayısıyla aile birliği tayin hakkı olmayan tüm memurlarımıza kulak veriniz."

Benzer durum sadece öğretmenlerde değil, birçok bakanlıkta olduğu söyleniyor. Kamudanhaber olarak bu sese Sayın Cumhurbaşkanımızın duyarsız kalmayacağını düşünüyor, saygıyla arz ediyoruz.