Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ev alacak ve konutlarını onarmak isteyen vatandaşlara yönelik 500 bin liralık yeni destek paketini duyurdu.

500 Bin TL Karşılıksız Destek

Bu destek paketi, ev satın alacaklara önemli fırsatlar sunuyor. Paket kapsamında, ev alacaklara 500 bin TL'ye kadar karşılıksız destek verilecek.

Konut Onarımı İsteyenlere Destek

 Ayrıca, konutlarını onarmak isteyenlere de çeşitli miktarlarda yardımlar yapılacak. Bu yardımlar arasında 35 bin, 70 bin, 100 bin ve 300 bin TL gibi seçenekler bulunuyor.

Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin Sinan Burhan: Arapça'yı Yasaklarsan Cumhuriyet Halk Partisi'nin Adını Bile Söyleyemezsin

Başvuru ve Onay Süreci

 Başvurusunu yapan ve onaylanan kişilerin, basit veya orta düzey ev onarımı için aldıkları desteği 6 aya kadar harcaması gerekmektedir. Ancak prefabrik ev gibi, betonarme ev gibi veya kapsamlı onarım yapıldığında bu parayı harcamak için 1 sene sınırı bulunmaktadır. Yani, 1 sene içinde söz konusu onarımı bitirilmiş olması gerekmektedir.

Destekten Faydalanma Şartları

 Sosyal destek yardımlarından faydalanmak için bazı şartlar bulunmaktadır. Bunlar arasında 18 yaşından büyük olma, muhtaçlık sınırı bölgesinde uygun konuta sahip olmama, en az 1 yıldır sorumluluk bölgesinde yaşama ve ailesinden herhangi birinin nafaka yükümlülüğü altında olmama gibi koşullar yer almaktadır.

Özel Durumlar ve Destekler

 Eşini kaybetmiş olan ve 18 yaşın altında 3 çocuğu bulunan annelere yönelik 2023 konut desteği sağlanacaktır. Ayrıca, sosyal destek programı kapsamında aylık alanların maaşları da güncellenmiştir. Örneğin, 2023 yılında 2 bin 348 TL olan yaşlılık aylığı, 2024 itibariyle 3 bin 504 TL'ye yükseltilmiştir.

Detaylar ve Başvuru Süreci

 Detaylar ve başvuru süreci ile ilgili daha fazla bilgi almak için ilgili resmi kanallardan bilgi alınabilir. Bu destek paketi ile ilgili detaylı bilgi veren SGK ve vergi uzmanı Murat Bal, sosyal yardımlar içinden hak sahibi olabilecek kişilere ilişkin bilgiler de sunmuştur.