MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Mesajı MHP Lideri Devlet Bahçeli'den 3 Mayıs Milliyetçiler Günü Mesajı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'un değiştirilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. Ancak süresiz nafaka uygulamasını eleştiren Bakan Göktaş, bu konu üzerinde çalıştıklarını ifade etti. Göktaş, süresiz nafakanın adil bir durum olmadığını düşündüğünü ve mağdur olan erkeklerin yanında olduklarını açıkladı.

Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak mağduriyet yaşayan herkese hitap ettiklerini ifade etti. Süresiz nafaka konusunu önemsediğini ve bazı durumlarda bu uygulamanın kabul edilebilir olmadığını belirtti. Özellikle 1990'lı yıllarda evlenen ve süresiz nafaka ödemek durumunda kalan insanlar için bu uygulamanın yeniden ele alınması gerektiğini söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, aile içi şiddet ve mağduriyet konusunda duyarlı olduklarını ve her türlü mağduriyetin önüne geçmek için çalıştıklarını dile getirdi. Ayrıca, Youtube gibi sosyal medya platformlarında çocukları hedef alan içeriklere karşı da müdahale ettiklerini ve içeriğin engellenmesi kararlarının çıktığını belirtti. Sosyal medyadaki şiddet içeriklerine hızlı müdahale ettiklerini ve çocukların üstün yararına olumsuz etki yaratabilecek içerikleri önlediklerini ifade etti.