Nisan ayı enflasyonu açıklandı Nisan ayı enflasyonu açıklandı

Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Cumhurbaşkanlığı Görevine Başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden zaferle çıkarak, yeminini edip görevine başladı. Bu yeni dönemde, Erdoğan'ın yönetim ekibi de büyük bir ilgiyle bekleniyordu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir

Erdoğan'ın yeni kabinesi de şekillendi. Kritik bir görev olan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na Mahinur Özdemir'in getirildi. Özdemir, Erdoğan'ın yeni dönem hükümetinde önemli bir rol üstlenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Kimdir?

Mahinur Özdemir, bir politikacı ve İslam kadın hakları savunucusu olarak tanınır. Belçika'da doğmuştur ve Belçika'da İslami başörtüsü takan ilk federal milletvekili olmuştur. Fakat Belçika’daki Reformist Hareket Partisi'nden (MR) başörtüsü nedeniyle ihraç edilmiştir.

Özdemir, 2009 yılında Brüksel Parlamentosu'na seçilmiştir. 2011'de partisinden ihraç edildikten sonra bağımsız bir milletvekili olarak kalmıştır. Ayrıca 2014 yılında Brüksel Bölgesi Devlet Sekreteri olmuştur.

12 Eylül 2019 tarihinde açıklanan "Büyükelçi ve daimi temsilci atamaları" ile Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye’nin Kuzey Afrika’ya atadığı ilk kadın büyükelçidir.

Özdemir, başörtüsü hakkındaki görüşleri nedeniyle Belçika'da büyük bir tartışmanın merkezine yerleşmiştir. Genellikle cinsiyet eşitliği ve İslam kadın hakları konusunda aktif olan Özdemir, bu konulara yönelik çeşitli kampanyalar ve etkinlikler düzenlemiştir.