Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi Hükümetten yeni TOGG kararı! Hepsine yasak getirildi

Ağustos ayı doğal gaz tarifesinin detayları BOTAŞ'ın resmi internet sitesinde yayımlandı. Doğal gazda ağustosta geçerli olacak mesken, sanayi ve elektrik üretim amaçlı tarife değişmedi. Bu, enerji maliyetlerinin önemli bir girdisi olan sanayi ve konut kullanıcıları için kritik bir gelişme.

Konut Tüketicileri İçin Doğal Gaz Fiyatı

BOTAŞ'ın ağustos ayında konut tüketicilerine uygulayacağı doğal gaz satış fiyatı, 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak belirlendi. Bu fiyat, konut kullanıcılarının bütçesini etkileyebilecek bir faktör olarak ön plana çıkıyor.

Sanayi Aboneleri İçin Tarife Belirlendi

Sanayi kullanıcıları için de tarifeler belirlendi. Kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için 9 bin 478 lira olarak açıklandı. Sanayi sektörü, enerji maliyetlerindeki değişikliklere duyarlı olduğu için, bu fiyatlar sektörü yakından ilgilendiriyor.

Elektrik Üretim Amaçlı Doğal Gaz Fiyatı

Elektrik üretim amaçlı tarifede, 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 10 bin lira olarak duyuruldu. Bu, enerji üreticileri için önemli bir referans noktası oluşturuyor.

Türkiye, Avrupa'da En Düşük Doğal Gaz Fiyatına Sahip

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada, "Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı.