Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), taşra teşkilatında görevlendirilmek üzere 215 sözleşmeli arama ve kurtarma teknisyeni alımı gerçekleştirecek. Bu alım, Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla duyuruldu ve adayların uygulama ve sözlü sınavla değerlendirilecek.

Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi? Borsa İstanbul Dünya Endekslerini Geride Bırakarak Rekor Kırdı! Peki Devamı Gelecek Mi?

Ortaöğretim mezunu adaylar için başvuru şartları arasında, bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri, harita-tapu-kadastro, inşaat teknolojisi, itfaiyecilik ve yangın güvenliği, kimya teknolojisi, makine ve tasarım teknolojisi, metal teknolojisi, metalürji teknolojisi, motorlu araçlar teknolojisi, tesisat teknolojisi ve iklimlendirme, ulaştırma hizmetleri alanlarında mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olma ve 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı'nda "KPSSP94" puan türünden en az 60 almış olma şartı bulunuyor.

Ön lisans mezunları ise, mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olmuş olmaları ve ön lisans düzeyinde öğretim veren kurumların "Acil Durum ve Afet Yönetimi" veya "Sivil Savunma ve İtfaiyecilik" programlarından mezun olmuş veya denkliği kabul edilen programları tamamlamış olmaları gerekmektedir. Ayrıca, 2022 Kamu Personel Seçme Sınavı'nda "KPSSP93" puan türünden en az 60 puan almış olmaları beklenmektedir.

Başvurular, 9 Ekim saat 10.00 ile 17 Ekim saat 17.00 arasında e-Devlet üzerinden Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı/Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya Kariyer Kapısı'nın "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr" adresi üzerinden elektronik ortamda yapılacaktır. Kariyer Kapısı üzerinden başvuru yapmayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvuru sonuçları, AFAD'ın resmi internet adresi "www.afad.gov.tr" üzerinden duyurulacak ve adaylar sonuçları Kariyer Kapısı üzerinden kontrol edebileceklerdir. Adaylara ayrıca yazılı tebligat gönderilmeyecektir.