Zayıflamak isteyenlerin ve sağlıklı beslenmeye önem verenlerin yeni favorisi olan bu çaylar, iştahı kontrol altına alarak kilo verme sürecini destekliyor. Çeşitli sağlık faydalarıyla dikkat çeken bu çaylar, aynı zamanda kabızlık problemine de çözüm getiriyor. İşte kilo düşmanı çay tarifleri...

Yerba Mate Çayı: Kalori yakmanın doğal yolu

Yerba mate çayı, vücudun kalori yakmasını destekleyerek kilo verme sürecine katkıda bulunuyor. Aynı zamanda insülin duyarlılığını artırarak zayıflamayı destekliyor.

Sinirli Ot Çayı: Tok tutan ve sindirimi rahatlatan

İştahı kesen sinirli ot çayı, laksatif etkisiyle kabızlığı önlemeye yardımcı oluyor. Sindirim sistemini rahatlatarak toksinleri atılmasını sağlıyor ve içerdiği yüksek miktarda lif sayesinde tokluk hissi veriyor.

Oolong Çayı: Her hafta yarım kilo!

Oolong çayı, içerdiği kateşinler sayesinde vücudun yağları metabolize etme yeteneğini güçlendiriyor. Bu çayı düzenli tüketenlerin, haftada yarım kilo kadar kilo kaybettiği gözlemlenmiş.

Goji Çayı: Yüzde 10 daha fazla kalori yakımı

Bir araştırmada, katılımcılara yemek sonrası goji ve plasebo verildi. Bir saat sonra, goji grubunun, plasebo grubundan yüzde 10 daha fazla kalori yaktığı saptandı.

KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak! KPSS şartsız, yüksek maaşlı memur alımı yapılacak!

Cadı Fındığı Çayı: Metabolizmayı canlandırıyor

Cadı fındığı çayı, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını teşvik ediyor. Yapılan bir çalışmada, kafein alımı sonrasında hem zayıf hem de obez bireylerde metabolik hızda yüzde 3-4 artış gözlendi.