Adana'da "sahte avukat" olarak faaliyet gösterdiği iddia edilen Betül S'nin, 4 kişiyi toplamda 3 milyon lira dolandırdığı öne sürüldü. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Betül S'nin kendisini avukat olarak tanıtarak insanları dolandırdığı belirtildi.

Betül S'nin, iletişime geçtiği kişilere kendisini icra avukatı ve bir kamu kurumunun avukatı olarak tanıttığı ifade edildi. Şüpheli, mağdurların güvenini kazanmak için kamu arazilerinin kiralanması veya icralık araçların alımı gibi konularda yardımcı olma vaadiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edildi.

Polis ekipleri, Betül S'nin Adana Adalet Sarayı içerisinde avukat kılığına girip mahkeme salonları önünde beklediğini ve vatandaşları dolandırmaya çalıştığını tespit etti. 23 Mart'ta gözaltına alınan şüphelinin ikametinde sahte avukat kimliği, avukat cübbesi, ruhsatsız tabanca ve adli evraklar ele geçirildi. Ayrıca, sosyal medya hesaplarında paylaştığı avukat cübbesiyle adliyede çektirdiği fotoğraflar da delil olarak sunuldu.

Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek Mehmet Şimşek: Enflasyon Mayıs Ayında Zirve Yapacak, Ardından Hızla Düşecek

Betül S, "nitelikli dolandırıcılık", "kamu görevini usulsüz olarak üstlenme", "resmi belgede sahtecilik" ve "özel işaret ve kıyafetlerin usulsüz kullanılması" suçlamalarıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.