AK Parti, COVID-19 izinlerinin sona ermesiyle birlikte denetimli serbestlik koşullarını iyileştirerek kalıcı bir düzenleme yapmayı planlıyor. Bu düzenlemeyle birlikte yaklaşık 120 bin tutuklu ve hükümlüden 70-80 bin kişi, cezalarının kalan kısmını dışarıda tamamlayabilecek.

Matematik Derslerinde Algoritma-Bilişim Odaklı Yaklaşım Yaygınlaşıyor Matematik Derslerinde Algoritma-Bilişim Odaklı Yaklaşım Yaygınlaşıyor

AK Parti'nin hazırladığı torba teklif, kiralara yüzde 25 sınırı getiren düzenlemenin süresinin uzatılmasını ve açık cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yararlandığı COVID izni uygulamasını içeriyor.

AK Parti kaynakları, cezaevlerinde şu anda 360 bin civarında tutuklu ve hükümlü bulunduğunu, COVID izniyle dışarıda bulunanların da eklenmesiyle bu sayının 500 bine yaklaştığını belirtiyor.

Bu düzenlemeyle birlikte, cezaevindeki kalabalık ve COVID-19 salgını riski azaltılmış olacak, aynı zamanda tutuklu ve hükümlülerin cezalarını dışarıda tamamlama imkanı sağlanacak.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi