Bakan Tunç'tan personel alımı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde: Hayvancılık yapanlar ile genç ve kadın çiftçilere destek paketi arttı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde: Hayvancılık yapanlar ile genç ve kadın çiftçilere destek paketi arttı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bir televizyon programında yaptığı açıklamada, adliye ve cezaevlerine yapılacak personel alımıyla ilgili önemli bilgiler verdi. Bakan Tunç, henüz alınacak personel sayısının netleşmediğini, ancak Maliye Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından kısa sürede bu konuda bir açıklama yapacaklarını belirtti. Bakan Tunç, adalet teşkilatının bünyesinde bulunan 24 bin hakim ve savcı ile yaklaşık 180 bin personelin, cezaevlerindeki iş yükünü hafifletmek için bu alımların büyük önem taşıdığının altını çizdi.

Yargı teşkilatının güçlenmesi

Bakan Tunç'un verdiği bilgilere göre, adalet teşkilatı her yıl emekli olan personelin yerine yeni alımlar yaparak kadrosunu güçlendiriyor. Bu süreçte, hukuk mesleklerine giriş sınavları yılda iki kez gerçekleştirilecek. Bu düzenlemeyle, sınavı geçemeyen adayların bir yıl beklemek zorunda kalmadan tekrar sınava girmelerine olanak sağlanacak. 

Yakın zamanda açıklanacak 

Adalet Bakanlığı'nın bu alımlarıyla ilgili olarak henüz bir sayı verilmese de, yakın zamanda yapılacak olan detaylı açıklamanın adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Bakan Tunç, alımların bu yıl içinde gerçekleşeceğini ifade ederek, adalet teşkilatına katılacak yeni personellerin, sistemin daha dinamik ve verimli bir şekilde işlemesine katkı sağlayacağını belirtti.