Adalet Bakanlığı bünyesinde çeşitli kadrolarda 20 bin yeni memur alımı yapılacak. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bu önemli gelişmeyi son dakika açıklamasıyla kamuoyu ile paylaştı.

Zabıt katibi, İKM ve mübaşir alım sonuçları açıklanacak

Bakan Tunç’un açıklamasına göre, 20 bin personel alımının sonuçları kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacak. Alımlar, zabıt katibi, infaz koruma memuru (İKM) ve mübaşir gibi çeşitli kadroları kapsayacak.

Bakan Tunç, "20 bini aşkın zabıt katibimizin alımıyla ilgili daha önce Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı bir husus vardı. Bunların sınavları, mülakatları yapıldı. Son değerlendirmeler yapılıyor. Önümüzdeki birkaç gün içinde bu açıklama yapılacak" ifadelerini kullandı.

2024 yılı alımları için geri sayım başladı

2024 yılında da Adalet Bakanlığı bünyesinde geniş kapsamlı bir kamu personeli alımı gerçekleştirilecek. Alınacak personel arasında infaz koruma memuru, zabıt katibi, icra katibi ve güvenlik görevlisi gibi birçok farklı kadro bulunacak. Alımlarda KPSS 70 puan şartı ve en az lise mezuniyeti aranacak. Peki, sizce KPSS şartı kaç olmalı? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorum kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

İlanlar yerel seçimlerden önce bekleniyor

2023 yılının ilk aylarında, yerel seçimlerden önce yeni memur alım ilanlarının gelmesi bekleniyor. Bu alımla birlikte, Adalet Bakanlığı bünyesinde 20 bine yakın yeni kamu personelinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Birçok kadroda fırsatlar

Adalet Bakanlığı, bünyesine katacağı yeni personelle birlikte hizmet kalitesini artırmayı hedefliyor. Bakan Tunç'un açıklamaları, birçok kişi için umut ışığı oldu. Yeni alımların, hem bakanlık bünyesindeki işleyişi hızlandırması hem de iş arayan binlerce kişiye yeni kapılar açması bekleniyor.

Başvuru süreci ve detayları

Başvuru sürecinin nasıl işleyeceği ve alımın detayları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, Adalet Bakanı Tunç’un kısa süre içinde bu konuda da bilgi vermesi bekleniyor.

İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı İhbara gidilen evde patlama: 2'si jandarma personeli 4 yaralı

Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

20 bin personel alımının sonuçlarının kısa sürede açıklanması planlanıyor. Adaylar, sonuçları ve diğer tüm detayları Adalet Bakanlığı’nın resmi internet sitesi üzerinden takip edebilecek.