Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 1 Kasım'da düzenlenecek olan sempozyumla aile hukuku konusunu ele alacaklarını açıkladı. Tunç, Kanal 7 televizyonu canlı yayınında yaptığı açıklamada, sempozyumun tüm mağduriyetleri ele almayı hedeflediğini belirtti.

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

Tunç, yeni anayasa çalışmalarına yönelik olarak da görüşlerini paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mevcut anayasayı "yamalı bohça" olarak nitelendirdiğini hatırlatarak, yeni bir anayasaya ihtiyaç olduğunu vurguladı. "Milletimiz bir darbe anayasasıyla cumhuriyetin ikinci yüzyılına girmemeli." diyen Tunç, uzlaşmanın önemine dikkat çekti. Yeni anayasa çalışmalarının usulünün partiler arasındaki görüşmelere bağlı olduğunu ifade etti.

Bakan Tunç, 1 Eylül'den itibaren kira hukukunda zorunlu arabuluculuğun uygulanmaya başlandığını belirtti. Arabuluculuğun dava süreçlerinde zaman tasarrufu sağladığını ve yargının iş yükünü azalttığını söyledi. Yılmaz Tunç, kira uyuşmazlıklarının dostane bir şekilde çözülmesini amaçladıklarını ve arabuluculuğun etkili bir şekilde uygulandığını ifade etti.

Ayrıca, boşanma davalarıyla ilgili olarak tazminat ve nafaka konularını ayırma gerekliliğine dikkat çeken Tunç, bu konunun uzun süredir tartışıldığını ve Adalet Bakanlığı olarak vatandaşların taleplerine duyarsız kalmamak gerektiğini belirtti.

Tunç, Türkiye Adalet Akademisi öncülüğünde düzenlenecek olan sempozyumda, yurt dışından akademisyenlerin, istinaf ve yüksek yargıdan uzmanların katılacağını ve aile hukukunun geniş kapsamlı bir şekilde ele alınacağını sözlerine ekledi.