Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, hazırlanan son yargı paketi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İnfaz sisteminde köklü değişikliklerin de yer aldığı bu paket, sosyal medyada ve basında geniş yankı uyandırdı.

Bakan Tunç, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, paketin henüz taslak aşamasında olduğunu ve tamamlanmadığını belirterek, şu ifadeleri kullandı;

"Yargı paketine ilişkin olarak bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada paylaşımlarda bulunulmaktadır. Çalışma taslak aşamasında olup, henüz tamamlanmamıştır. Tamamlandığında milletvekillerimizin takdirine sunulacak olup, meclis grubumuzdaki çalışmanın ardından nihai şeklini alacak ve kanun teklifini verecek olan milletvekillerimiz tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır."

PAKETTE NELER VAR?

Adli Para Cezası Değişiklikleri: Bir gün karşılığı adli para cezasının alt sınırı 20 liradan 100 liraya, üst sınırı ise 100 liradan 500 liraya çıkarılacak. Mahkemelerce doğrudan verilen adli para cezalarında kesinlik sınırı 3 bin TL’den 15 bin TL’ye yükseltilecek.

Denetimli Serbestlik Değişiklikleri: Denetimli serbestlik her hükümlüye 1 yıl uygulamak yerine cezayla orantılı olarak uygulanacak. Süre 3 yılı aşamayacak ve hükümlü cezasının en az yüzde 40'ını ceza infaz kurumunda geçirecek.

Soyadı Değişikliği: Türk Medeni Kanunu'nda kadınlara erkeğin soyadını alma zorunluluğunu içeren madde yeniden düzenlenecek. Anneye, baba ile çocuk arasındaki soybağının reddi davasını açma imkânı verilecek.

Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor" Özgür Özel'den Belediye Başkanlarına Uyarı! "Nokta Koysanız Herkesin Haberi Oluyor"

Hakaret Suçu Değişiklikleri: Hakaret suçunun sesli, yazılı veya görüntülü bir iletiyle işlenmesi hali, uzlaştırma kapsamından çıkarılarak ön ödeme kapsamına alınacak. Ayrıca, hakaret suçunda şikâyet süresi 1 yılı geçmeyecek.