Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, ülkesindeki adalet ve hukuk sistemi gibi farklı konularda eksiklikler için Türkiye ile değerlendirme ve istişare yapma temennisini dile getirerek "KKTC'yi her boyutuyla daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmaları sürdürmek en büyük temenni ve dileğimizdir" ifaelerine yer verdi.

Tatar, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u KKTC Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, görüşme öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerde Adıyaman'daki İsias Otel'de KKTC'li öğrencilerin yaşamını yitirmesi  "yürekleri parçaladığını" ifade etti.

Konu kapsamındaki davada adaletin tecellisi için gerekli olan şeylerin yapıldığını ifade eden Tatar, Türk adaletine güvenin tam olduğunu, davanın yakından takip edeceklerini dile getirdi.

Tatar, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu’nun davayla ilgili tüm süreçlerde yol haritası çizdiğini ifade ederken, davada dürüst kararların verilmesiyle vicdanların rahatlayacağını vurguladı.

KKTC’nin Türkiye ile birlikte varlığını devam ettirdiğini vurgulayan Tatar, "Bu acıyı birlikte yaşadık. Sizlerin acısı bizlerin de acısı, bizlerin acısı sizlerin acısı" cümleleriyle destekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, o öğretmenle telefonda görüştü!

Ersin Tatar, "'Şampiyon Meleklerin', insanlarımızın her zaman adını yaşatmak, bize düşen görev budur. Bu halkımızın bir beklentisidir. 6 Şubat her zaman anılacaktır, öyle bir acı içerisindeyiz. Sizlere ve hükûmetinize teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verdi..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman KKTC'nin yanında oduğunu aktaran Tatar, Erdoğan'ın iki devletli çözüm konusunu çeşitli platformlarda yardımcı olduğunu söyledi.

Ersin Tatar, Türk Devletleri Teşkilatı’nda (TDT) gözlemci üyeliği vurgulayarak Erdoğan’ın her platformda izolasyonların kaldırılması ve KKTC'nin bağımsızlığının tanınmasına ilişkin çağrılarının zeminlerini güçlendirdiğinin altını çizdi.

KKTC Cumhurbaşkanı, Erdoğan’ın Yunanistan temasları öncesi açıklamalarında, Kıbrıs Adası'nda nihai çözüme erişilene kadar doğal kaynaklar ve enerji gibi konular da dahil çeşitli konularda işbirliği yapılabileceği mesajını verdiğininin vurgusunu yaptı.

Tatar, KKTC’yi gücü için her türlü düzenleme konusunda çalışmaların ve işbirliğinin devam edeceği ifade etti.

KKTC'deki adalet ve hukuk sistemi gibi farklı konularda yetersizlikler için Türkiye ile değerlendirme ve istişare yapma temennisini dile getiren Tatar, "KKTC'yi her boyutuyla daha güçlü bir noktaya taşımak için çalışmaları sürdürmek en büyük temenni ve dileğimizdir" cümlesini kurdu.