Mersin Limanı'nda düzenlenen törene Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı'nın da aralarında bulunduğu yetkililer katıldı.

Bakan Arıklı yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkının seçimleri büyük bir ilgiyle takip ettiğini ve özellikle Kıbrıs konusunda dış politikasından geri adım atmak istemediğini ifade etti.

Dilin Polat Tahliye Mi Olacak? Vücuduna Zarar Verdiği İddia Ediliyor Dilin Polat Tahliye Mi Olacak? Vücuduna Zarar Verdiği İddia Ediliyor

Bakan Nebati, Kuzey Kıbrıs'ın Türkiye için stratejik önemine vurgu yaparak, iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmalara vurgu yaptı.

'YOLCULARIN KONFOR İÇİNDE YOLCULUK YAPMASINI SAĞLAMIŞ OLACAĞIZ'

Mersin-Gazimağusa arasında haftada 3 gün düzenli feribot seferleri gerçekleştirildiğini kaydeden Bakan Nebati, "Yılda sayısı 300'e varan bu seferlerde yolcu, yük ve araç taşıma gibi hizmetleri vatandaşımıza sunuyoruz. 1975 yılından bu yana Kıbrıs denizciliğinin bir neferi olan Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketimiz, buradaki sorunları çözmek ve gemilerimizi modernleştirmek için elindeki tüm imkanları seferber ediyor. Bu çabaların bir mahsulü olarak filomuza mevcut yolcu ve araç kapasitesini iki katına çıkaracak yeni bir gemi alımı yapmış bulunuyoruz. Günün şartlarına uygun modern standartlardaki Ada 74 isimli feribot gemimiz yaklaşık 93 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğinde olup, 3 metre 10 santim su çekimine sahiptir. Gemimiz Mersin-Gazimağusa hattında 15 tır, 25 küçük araç ve 400 yolcu kapasitesiyle tarifeli seferler gerçekleştirecektir. Bunun yanı sıra gemimiz 300 kişilik kafeterya, 300 kişilik uçak pulman koltuğu, yüksek hızlı internet ve TV yayını gibi sosyal donatılara da sahiptir. Gemimizin faaliyete geçmesiyle birlikte hem vatandaşlarımızın hem de Kıbrıslı kardeşlerimizin ve Kıbrıs'a seyahat eden turistlerin, konfor içinde yolculuk yapmasını sağlamış olacağız. 4,5 milyon euro kaynakla desteklediğimiz bu yatırımın her iki ülkeye hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.