BİSAM'ın (DİSK Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi) Ekim 2023 dönemi açlık ve yoksulluk sınırı raporuna göre, ekim ayı itibarıyla dört kişilik bir ailenin aylık mutfak harcamalarını içeren açlık sınırı 12 bin 928 TL'ye ulaştı. Aynı dönemde, eğitim, sağlık, barınma, eğlence, ısınma ve ulaşım giderlerini içeren yoksulluk sınırı ise 44 bin 718 TL oldu.

Bu rakamlar, bir önceki ay olan eylüldeki açlık sınırı olan 12 bin 612 TL ve yoksulluk sınırı olan 43 bin 623 TL'yi geçtiğini gösteriyor.

Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama Bakan Yusuf Tekin'den Devamsızlık Affıyla İlgili Yeni Açıklama

Açıklamada ayrıca, sağlıklı ve dengeli beslenme için günlük harcamanın 430 TL'yi aştığı belirtiliyor. Yetişkin bir erkeğin bu beslenme standartlarına ulaşması için aylık 3 bin 538 TL harcaması gerektiği ifade ediliyor. Süt ve süt ürünleri için günlük harcama miktarı ise 138,16 TL olarak hesaplanmış. Diğer harcama kalemleri arasında et, tavuk, balık, sebze, meyve, ekmek, katı yağ ve sıvı yağ da bulunuyor.