Etlik Şehir Hastanesi Acil Tıp Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, solunum yolu enfeksiyonu kaynaklı acil servis başvurularında bir artış olduğunu ancak çoğunluğunun ayakta tedavi edilebilecek hastalardan oluştuğunu belirtti. Kayıpmaz, hastaların acil servislere genellikle ağrı kesici, ateş düşürücü ve içerisine vitamin eklenmiş serum talepleriyle başvurduklarını ifade etti. Ancak serumun tedavi edici bir etkisi olmadığını ve vitaminlerin damardan uygulanmasının ciddi alerjik reaksiyonlara yol açabileceğini belirtti.

Temmuz'dan sonra kiralar ne kadar artacak? İşte yeni oranlar Temmuz'dan sonra kiralar ne kadar artacak? İşte yeni oranlar

Doç. Dr. Kayıpmaz, solunum yolu enfeksiyonlarına karşı gereksiz antibiyotik kullanımından kaçınılması gerektiğini, hastalıkların tedavisinde basit ağrı kesici ve ateş düşürücülerin kullanılmasının yeterli olduğunu söyledi. Ayrıca, vitaminlerin damardan uygulanmasının tedavi edici değil, ciddi alerjik reaksiyon riski taşıdığını belirtti. Uzmanlar, hastalıklardan korunmak için dengeli beslenme, bol su tüketimi, düzenli uyku, maske kullanımı ve hijyen önlemlerine dikkat edilmesini önerdi.