Cem Garipoğlu'nun koğuştaki son görüntüleri ortaya çıktı Cem Garipoğlu'nun koğuştaki son görüntüleri ortaya çıktı

Açık Öğretim Lisesi kayıt ve kayıt yenileme işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen tarihler arasında, belirli kurallar ve adımlar doğrultusunda yürütülüyor.

Kayıt için son tarih olan 16 Ekim 2023, saat 17.00’ye kadar olan süreç içinde, öğrencilerin il ve ilçelerde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine müracaat ederek işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Ayrıca, öğrencilerin kayıt yenileme için 160 Türk Lirası olan ücreti anlaşmalı bankalara yatırmaları bekleniyor.

Yeni yönetmelikler ve getirilen sınırlamalar

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde açık öğretime geçişle ilgili olarak MEB tarafından yeni yönetmelikler ilan edildi ve birtakım kısıtlamalar getirildi. Yönetmeliğe göre, istisnai durumlar haricinde, genel olarak öğrencilerin açık öğretime geçişleri sınırlandırıldı. İstisnai durumlar arasında; milli sporcular, kaynaştırma öğrencileri, koruma kanunu kapsamındaki öğrenciler, şehit ve gazi çocukları ve bakanlıkça mazereti uygun görülenler bulunuyor.

Örgün eğitim sisteminde değişiklik Bunun yanı sıra, örgün eğitimde devam eden öğrencilerin, sınıfta 2 yıl kalmadıkça, örgün eğitimin dışına çıkma şartı getirildi. Bu kural, örgün eğitimi tercih eden ve bu süreçte başarılı olan öğrencilerin, eğitimlerini aksamadan sürdürebilmeleri adına önem arz ediyor.