Hafta sonu akaryakıt fiyatlarına gelen ÖTV zammının ardından ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmede bulunan Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, söz konusu artışlardan herkesin etkilendiğini belirtti:

"Ekonomi yönetiminin, yaklaşık yedi yıldır akaryakıtta maktu ÖTV tutarlarını artırmadığını öğrendim. Ancak büyük deprem felaketinin yaralarını sarmak için ciddi bir kaynağa ihtiyacımız olduğu şüphesiz. Depremin ortaya çıkardığı 100 milyar dolarlık bu maliyetle, açığı çok yükselmiş bir bütçenin ortaya çıkardığı kaynak sorunu var." 

Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek Akaryakıtta yeni dönem: Yarın fiyatlar güncellenecek

Selvi, Merkez Bankası'nın 20 Temmuz'da vereceği faiz kararı hakkında da değerlendirmede bulunan Selvi, politika faizine ilişkin öngörüsünü de şu ifadelerle açıkladı:

"Piyasalarda genel beklenti faizlerin 500 baz puan daha artırılması yönünde. Ancak benim beklentim ve gördüğüm politika faizinin 20’ye ulaşmayacağı şeklinde. Çok büyük bir sürpriz olmazsa faizin yüzde 16.50-17.00 civarında olabileceğini düşünüyorum"

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi