Dev holdingden açıklama: İş var, çalıştıracak personel yok... Dev holdingden açıklama: İş var, çalıştıracak personel yok...

ABD'de 26 eyaletin Cumhuriyetçi valileri, göç politikasındaki gerilim nedeniyle federal hükümete karşı bir bildiri yayımlayarak Başkan Joe Biden'ı eleştirdi. Valiler, ülkenin sınırlarını savunmak ve yasadışı göçmen akışına karşı alınacak tedbirleri talep etme konusundaki isteksizliği gerekçe göstererek Biden yönetimini suçladı.

Özellikle Teksas eyaletinin Cumhuriyetçi Valisi Greg Abbott'ın öncülüğünde hareket eden valiler, daha önce anayasal haklarını kullanma kararı almış olan Teksas'a destek açıklaması yaptılar. Abbott, Biden'ın anayasal yeminine sadık kalmadığını belirtip göçmenlerin eyalete girişini kontrol altına almak amacıyla aldıkları kararı duyurmuştu.

Valilerin ortak bildirisinde, göç politikasının ülkenin güvenliği açısından kritik bir konu olduğu vurgulanarak federal hükümetin bu konuda yeterince adım atmamasının endişe verici olduğu ifade edildi. Ayrıca, valiler, Teksas'ın aldığı inisiyatife destek vererek eyaletlerin kendi sınırlarını ve güvenliğini koruma hakkına vurgu yaptılar.