76. günde devam eden Rusya-Ukrayna savaşı çatışma bölgesinden gelen acı dolu görüntülerle devam ediyor. Savaşın başından beri Rusya uluslararası alanda başta ABD olmak üzere pek çok devletin tepkisini topladı.

ABD’den Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirebilecek hamle! Biden bizzat imzaladı

Savaş devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te daha önce Senato ve Temsilciler Meclisi'nin onayından geçen 2022 Ukrayna Demokrasi Savunması Ödünç Verme ve Kiralama Yasası'nı imzaladı.

ABD’den Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirebilecek hamle! Biden bizzat imzaladı
Bu yasa ile birlikte Ukrayna'ya askeri teçhizatın sağlanması kolaylaşmış oluyor. Bu yasa, ABD'nin müttefiklerine askeri yardım verip kiralamasını sağlıyor.


Aslında Biden'ın askeri ekipman ödünç verme ya da kiralama yetkisi var. Ancak yasa ile bu süreç çok daha hızlı bir şekilde hallolacak.


Konu ile ilgili açıklama yapan Joe Biden, "Ukrayna hükümetini, halkını, ülkeleri ve demokrasizlerini Rusya lideri Vladimir Putin'in savaşına karşı savunma mücadelesi direkt olarak destekeleyen çok önemli bir tasarıyı imzalıyorum" dedi.

ABD'den Rusya-Ukrayna savaşının seyrini değiştirebilecek hamle! Biden bizzat imzaladı

Biden sözlerine "Bu mücadelenin maliyeti hiç ucuz değil. Ancak sadırganlığa boyun eğmek çok daha maliyetli" ifadeleriyle devam etti.


Bu yasa akıllara İkinci Dünya Savaşını getirdi. O dönemde de ABD, Sovyetler Birliği de dahil olmak üzere Hitler'in yenilmesine yardımcı olan 'Ödün Verme Yasasını' kullanmıştı.


ABD'nin Ukrayna'ya yardımları da oldukça büyük. Cuma günü ülkeye yapılacak olan 150 milyon değerinde askeri yardım paketi duyuruldu.


Böylelikle ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı yardım miktarı 3.8 milyar dolara ulaştı.