Biden'ın 2023 mali yılının bitimine 1 saat kala federal hükümete finansman sağlayacak tasarıyı imzalamasıyla, hükümetin kapanması engellenmiş oldu. Söz konusu bütçe tasarısı 45 gün geçerli. 

Bütçe, 17 Kasım'a kadar federal kurumlara ödenek sağlayacak. Kongre böylece, 2024 mali yılı bütçesi üzerinde anlaşmaya varılması için zaman kazanmış olacak.

Müfredat değişti! Peki, matematik dersleri artık nasıl olacak? Detaylar netleşti... Müfredat değişti! Peki, matematik dersleri artık nasıl olacak? Detaylar netleşti...

Biden, tasarının Kongre'den geçmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, bugün Temsilciler Meclisi ve Senato'daki iki partili çoğunluğun "milyonlarca çalışkan Amerikalıya gereksiz acı verecek gereksiz bir krizin" önlenmesi için hükümetin açık tutulması yönünde oy kullandığını sözlerine ekledi.

Onaylanan tasarının askerlere ödeme yapılmaya devam edilmesini, yolcuların havaalanındaki gecikmelerden kurtulmasını, milyonlarca kadın ve çocuğun hayati önem taşıyan beslenme yardımına erişmeye devam etmesini ve çok daha fazlasını güvence altına aldığını vurgulayan Biden, bunun ABD'liler için iyi bir gelişme olduğunu belirtti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen da yazılı açıklama yaparak, hükümetin "umarsız ve gereksiz" kapanmasını önleyen Kongre'yi alkışladığını, ülkenin son 2,5 yılda ekonomik ilerleme kaydettiğini de söyledi.

Yellen, "Ekonomik ilerlememizi tehlikeli siyasi saldırganlıkla tehlikeye atmak yerine desteklemek için çalışmalıyız." ifadelerini kullandı.