Türkiye'nin son yıllarda ABD ile kurduğu kritik temaslar, stratejik anlaşmalar ve kriz yönetimindeki başarısı, Amerikan basınında detaylı bir şekilde inceleniyor. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin dinamiklerini şekillendiren bu gelişmeler ABD basınında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin diplomatik bir zafer elde ettiğini şeklinde yorumlanıyor.

İsveç'in NATO Üyeliği ve Türkiye'nin Stratejik Hamleleri

Türkiye'nin, İsveç'in NATO üyeliği konusundaki tutumu, Ankara'nın diplomatik manevralarıyla sonuçlandı. Türkiye'nin bu tutumu, ABD'nin Türkiye'ye 40 adet F-16 savaş uçağı sağlama ve mevcut hava filosunun iyileştirilmesini kabul etmesiyle neticelendi. Bu durum, Türkiye'nin uluslararası politikalarda etkili bir oyuncu olarak elini güçlendirdi.

Türkiye'nin S-400 Kararı ve ABD'nin Tavizleri

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması, Ankara ile Washington arasında gerilime yol açsa da, ABD'nin NATO içerisinde Türkiye'yi kaybetmek istememesi, geri adım atılmasına sebep oldu. Türkiye'nin taleplerine karşılık verilmesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a diplomatik bir zafer olarak yansıdı.

Türkiye'nin Dış Politikası

Türkiye, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde, Batı merkezli dış politika anlayışını terk ederek, Anadolu perspektifinden global ilişkilere yeni bir yönelim yaşadı. Bu yaklaşım, Türkiye'nin uluslararası alandaki etkisini artırırken, Batı'nın önceliklerinden bağımsız bir politika izlemesini sağladı.

Hem Rusya Hem Ukrayna ile Diplomatik İlişkiler

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler daha da güçlenirken, Rusya-Ukrayna savaşı sırasında da bu olumlu ilişki devam etti. Türkiye'nin, Ukrayna'ya insansız hava aracı (İHA) ihracatı, diplomatik alanda önemli bir başarı olarak kabul ediliyor.

Okula Gizlice Aldığı Biber Gazı Sınıfta Patladı! Öğrenciler Ambulans ile Hastaneye Alındı Okula Gizlice Aldığı Biber Gazı Sınıfta Patladı! Öğrenciler Ambulans ile Hastaneye Alındı

İşte FOREIGN AFFAIRS'in haberinden bazı bölümler:

 "ABD, NATO'nun saflarını güçlendirmeye ve ittifak içindeki her türlü kavgayı bastırmaya o kadar hevesli ki, Türkiye'nin taleplerine boyun eğdi. Bütün bunlar, geçtiğimiz baharda Beyaz Saray tarafından büyük ölçüde dışlanan Erdoğan'a oldukça belirgin bir diplomatik zafer kazandırdı"

"Yeni Türkiye, Batı'nın hedeflerini veya önceliklerini dikkate almaksızın diğer ülkelerle serbestçe etkileşime girecek. Çünkü Türkiye artık dünyaya Anadolu gözüyle bakıyor."