AA Finans tarafından gerçekleştirilen Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlarına göre, ekonomistler, ocak ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 6,84 artacağını tahmin ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 5 Şubat Pazartesi günü açıklanacak ocak enflasyon verilerine ilişkin yapılan ankete, 14 ekonomist katıldı.

Ankete katılan ekonomistlerin ocak ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 6,84 olarak belirlendi. Enflasyon beklentileri, katılımcı ekonomistler arasında en düşük yüzde 5,50, en yüksek yüzde 8,90 aralığında değişiklik gösterdi.

29 Nisan 2024 altın fiyatları (gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın) 29 Nisan 2024 altın fiyatları (gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın)

Bu tahminlere göre, bir önceki ay yüzde 64,77 olan yıllık enflasyonun ocak ayında yüzde 65,07'ye çıkması bekleniyor. Ayrıca, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi de ocak ayında yüzde 43,31 olarak öngörüldü.

Tüketici Fiyat Endeksi, aralık ayında yüzde 2,93 artış göstermişti. Ocak ayı enflasyon verileri, ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda Türkiye'nin ekonomik performansı ve fiyat seviyeleri konusunda önemli bir gösterge olacak.