Bakan Şimşek: OVP'nin yaz sonunda gözden geçirilmesi planlanıyor Bakan Şimşek: OVP'nin yaz sonunda gözden geçirilmesi planlanıyor

Yılbaşı öncesi gerçekleştirilen Çengel-4 operasyonunda Türkiye genelinde kaçak içki üretimi ve ticareti yapanlara yönelik büyük çaplı bir operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun detaylarını paylaşarak 23 ton kaçak-sahte etil alkolün ele geçirildiğini ve 25 milyon TL'lik vergi kaybının engellendiğini açıkladı.

Operasyonun kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen baskınlarda 189 kişi hakkında adli işlem yapıldı. Toplamda 25 bin 603 litre (yaklaşık 23 ton) kaçak veya sahte alkol ile etil alkol ele geçirildi. Ayrıca 14 adet sahte alkol üretimi yapılan içki imalathanesi de tespit edildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonun halkın can güvenliği ve sağlığını tehdit eden, aynı zamanda ülkenin vergi kaybına neden olan yasadışı faaliyetlere karşı düzenlendiğini belirtti. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın da operasyona katılarak vergi kaybını önlemede rol oynadığını ifade etti.

Yerlikaya, vatandaşların güvenliği için kaçak içki ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı operasyonların devam edeceğini vurgulayarak, "Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Bunlara göz açtırmayacağız" dedi.