Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), eğitim seviyesi ne olursa olsun, ilkokuldan üniversite mezunlarına kadar herkesin başvurabileceği, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) şartı olmadan toplam 6.505 temizlik ve güvenlik görevlisi alımı yapacağını açıkladı. 

Alım yapılacak pozisyonlar ve genel şartlar

İŞKUR, yayımladığı ilanlar kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan, İŞKUR'a kayıtlı, ilgili pozisyonun gerektirdiği özelliklere sahip adayların başvurusunu kabul edecek. 

Güvenlik ve temizlik görevlisi alımları için detaylar

2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için Başvurular Açıldı 2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için Başvurular Açıldı

Alım yapılacak güvenlik görevlisi pozisyonları için, silahlı ya da silahsız güvenlik kimlik kartına sahip adaylar tercih edilecek ve bu pozisyonlar vardiyalı çalışma sistemine sahip olacak. Temizlik görevlisi pozisyonlarına alınacak kişiler ise, görev yapacakları alanların düzen ve temizlik sorumluluğunu üstlenecek.

Başvuru süreci

Başvurular, İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden veya doğrudan İŞKUR bürolarından yapılabilecek. Başvuru işlemi için adayların İŞKUR'un internet sitesine giriş yapmaları, 'İş Arayan' bölümünden ilanları incelemeleri ve başvurmak istedikleri pozisyonları seçmeleri gerekiyor.