Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren 65 yaş üstüne ücretsiz biniş hakkını sonlandıracağını duyurdu. Kooperatiften yapılan açıklamada, 65 yaş üstüne verilen ücretsiz biniş hakkının kaldırılmasının sebebinin son ÖTV zamları ile birlikte maliyetin karşılanamaması olarak aktarıldı.

Dolar ve altında 2 kritik senaryo: Kısa vadeli yükselişler görebiliriz Dolar ve altında 2 kritik senaryo: Kısa vadeli yükselişler görebiliriz

Burdur Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin yaptığı açıklama şöyle:

 "Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV zammı ile akaryakıttaki fiyat artışı sonrası ilimizde toplu taşımanın sürdürülebilirliği için yaptığımız hesaplamalar ile gerekli tutarın 20,00 TL olduğunda ancak giderlerimiz ve taşıma maliyeti karşılandığı görülmüştür. Kooperatif olarak gelirimizi artırmanın yolunun sürekli yüksek zamlar istemek değil ücretsiz taşımaya son vermek olduğu kanaatine vardık. Yaptığımız hesaplamada günlük tüm çalışan araçların cihaz cirosunu taşıdığımız ücretli ve ücretsiz yolcu sayısına böldüğümüzde yolcu taşıma kişi başına ortalama 6,08 TL olmaktadır. Toplu taşıma ücretlerine yapılacak olan zam toplu taşımayı ücretsiz kullanım yapanlara ve suiistimal edenlere yansımamakta sürekli olarak ücretini ödeyen kişileri zor durumda bırakmaktadır”