Hiranur Vakfı'nın Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in kızının 6 yaşında evlendirildiği iddiası Türkiye'nin gündemine bomba gibi düştü. Olayla yeni gelişmeler meydana gelirken Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirdiği iddiasına yönelik başlatılan bir soru sorma kapsamında takipsizlik kararı alan Savcı hakkında Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından derhal inceleme başlatıldı.


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’dan İzin Alındı

Konu ile alakalı adalet bakanı Bekir Bozdağ’dan izin vermesinin sonrasında harekete geçildiği ve savcı hakkında inceleme başlatılmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Peki Neler Olmuştu?

Bugün 26 yaşında bulunan Gümüşel’in kızı H. K. G., Kasım 2020 tarihinde 6 yaşındayken babası tarafından 29 yaşındaki bir adamla evlendirildiği ve yıllarca cinsel istismara uğradığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu.

 Fakat soruşturmayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı, takipsizlik kararı vermişti. Bunun üzerine adalet bakanı Bekir Bozdağ’dan izin alındıktan sonra Hakimler Savcılar Kurulu, takipsizlik kararı veren Cumhuriyet Savcısı hakkında inceleme başlattı.