Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden ağır bir şekilde etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesine geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada Afet Koordinasyon Toplantısı'na katıldıktan sonra örnek TOKi dairesini gezdi. Cevdet Yılmaz vatandaşları dinledikten sonra basına önemli demeçler verdi. Yılmaz, verdiği demeçte depremin bilançosunu açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Kardeşim adalet yürüyüşünden beri işsiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklaması şöyle:

 "Bakanlarımız ve kurumlarımız yerelde valilik, belediye ve STK'larımız ile birlikte bu ağır yükü omuzlama gayretinde olduk. Yaşadığımız deprem sıradan bir deprem değildi. Dünyada eşine az rastlanır büyük bir felaketti. 11 ilimiz 14 milyondan fazla insanımız doğrudan etkilendi. Bu yıl sadece merkezi yönetim bütçemizde deprem harcamalarımız 762 milyar Tük Lirası olacak hesaplarımıza göre. Çok büyük bir yükle karşı karşıyayız. Diğer harcamalarımızı sayarsak; yerel yönetimler, İş Kur, SGK gibi kurumlarımızı dahil edersek 1 trilyon liraya yakın kaynağın bu sene depreme harcanacağını ifade edebilirim. Bu en gelişmiş ülke için bile büyük bir maliyet ama inşallah hep birlikte ülke olarak, millet olarak bu yükü omuzlayacağız. İlk yapılan hesaplamalarda 104 milyar dolarlık bir maliyet hesaplanmıştı. Bunun ihtiyatlı bir hesap olduğunu söylemek istiyorum, gerçekten büyük bir maliyetle karşı karşıyayız"