İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muğla ve Bursa merkezli 6 ilde gerçekleştirilen Kalkan-16 operasyonlarında göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik başarılı sonuçlar elde edildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, operasyonlar kapsamında 19 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını ve 173 düzensiz göçmenin ele geçirildiğini açıkladı. Bu operasyonların Göç İdaresi Başkanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirildiğini belirtti.

Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi Türk Eğitim-Sen'den öğretmenlere yeni müfredat anketi

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Muğla merkezli İstanbul, İzmir, Mersin ve Gaziantep'te gerçekleştirilen operasyonlarda 15 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını bildiren Yerlikaya, bu operasyonlarda 7 kişinin tutuklandığını, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı verildiğini ve diğerlerinin ise işlemlerinin devam ettiğini ifade etti.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalar sonucunda 6 farklı adrese düzenlenen operasyonlarda 4 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını ve haklarında adli işlemlerin başlatıldığını aktaran Yerlikaya, operasyonlar sonucunda önemli miktarda Türk lirası ve dijital materyale el konulduğunu da belirtti.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri ve Göç İdaresi Başkanlığı personelini tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle." ifadelerini kullandı.