Değeri milyonlarca lira olan 6 adet Tesla araçlardan birinde başlayan yangının diğer araçlara da sıçramasıyla tır adeta alev topuna döndü.

Aniden başlayan yangın, lüks otomobilleri küle çevirdi

Yangının sebebi henüz netlik kazanmamış olsa da, görgü tanıklarının anlatımına göre alevler aniden TIR’ın iç kısmından yükselmeye başladı. Şahitler, ilk etapta küçük çaplı gözüken yangının, esen rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdüğünü ve geniş bir alana yayıldığını belirtti. İçerisinde son model Tesla otomobillerin bulunduğu TIR, kısa süre içerisinde büyük bir yangın yuvasına dönüştü. Alevler arasında kalan araçlar ise kullanılamaz hale geldi.

Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı Başbakana silahlı suikast! Saldırgan yakalandı, Başbakan hastaneye kaldırıldı

İtfaiye ekipleri olay yerinde

Yangını fark eden çevre sakinleri ve diğer sürücüler hemen itfaiyeye haber verdiler. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Kısa süre içerisinde yangın mahalline ulaşan itfaiye ekipleri, alevlere karşı mücadele başlattı. Özellikle Tesla marka otomobillerin, içerdikleri lityum iyon pil teknolojisi sebebiyle, yangına müdahale etmek oldukça güç oldu.