Galler'deki Newport şehrinde bulunan bir geri dönüşüm ve atık çöplüğü, define avcılarının hedefi haline geldi. Tesiste yaklaşık 500 milyon dolar değerinde Bitcoin bulunduğuna inanılıyor. Yetkililer, define avcılarının metal dedektörlerle girişimlerine karşı tedbir almaya başladı.

38 yaşındaki James Howells, bu tesiste kaybettiği Bitcoin'ler için yasal mücadele başlattı. On yıl önce yanlışlıkla 8 bin Bitcoin'i içeren sabit diski çöpe attığını belirtti. O dönemde Bitcoin'lerin değeri 4 milyon sterlinken, şu an değeri 412 milyon sterlini aşıyor.

İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın İslam Memiş: Sert dalga geliyor hazırlığa başlayın

Belediye tarafından işletilen çöplük, tahmini 412 milyon sterlinlik Bitcoin'i sakladığı düşünülen alana ek güvenlik önlemleri aldı. Bu kapsamda güvenlik artırıldı ve alan 24 saat kamera gözetimi altına alındı.

Howells'in servetini kurtarma çabalarının başarısı belirsizken, en az 100 bin ton çöpün kazılması gerektiği belirtiliyor. Ancak belediye yetkilileri, Howells'in sabit diskinin gerçekten orada olduğuna dair kanıt bulunmadığını ve kazıların çevreye zarar verebileceğini belirtiyor.

Bitcoin'in değeri bugün itibarıyla 64,972 dolardan işlem görüyor ve mart ayında 74,000 dolar bandına kadar yükseldiği biliniyor.